Geloof jij alles wat er op de verpakking staat?


Eierkoeken La PLace

Huisgemaakte, dagverse en 100% natuurlijke eierkoeken gemaakt van rondeeleieren.

 

Loop je rond in de V&D en het was tijd voor een tussendoortje.
Niets makkelijker dan even naar de La PLace waar allerlei gerechten, broodjes, gebak en drankjes voor je gepresenteerd staan.
Het staat ook zo gepresenteerd dat je er niet langs kunt lopen zonder iets gekocht te hebben.
Het nodigt gewoon uit, vind je niet?
Maar La PLace is ook veelzijdig en heeft dus voor ieder wat wils. Take away of ter plekke nuttigen.
Dus wij kozen voor de verse eierkoeken van de take away afdeling.

Wat viel mij op?
Een grote sticker met FOOD 100% natuurlijk, Just the product en geen onnatuurlijke conservering, kleur, geur en smaakstoffen.
Wat denk ik als consument en niet als voedingsdeskundige?
MEENEMEN, PERFECT voor mijn gezonde voedingspatroon.
20160109_150827

 

 

 

 

Maar is dat ook zo?
Dat ging ik natuurlijk tot in de puntjes uitzoeken ook al kon je direct op de achterkant zien dat niets minder waar was.

Het product bestond namelijk uit: Tarwebloem, suiker, glucosestroop, volle melkpoeder, palmolie, rijsmiddelen E450, E500, gemodificeerd maiszetmeel E1422, fructose, melkeiwit, verdikkingsmiddel E412, kippenei, water, citroensap, suiker, citroenschil, gemodificeerd aardappelzetmeel, natuurlijk citroenaroma, voedingszuur E330, roomboter, tarwebloem en tarwegluten.

E330 behoord tot de Anti-oxidanten.
Het is een natuurlijk citroenzuur (voedingszuur), behoord tot de onschadelijke stoffen.
Anti-oxidantia in producten zorgen ervoor dat producten langer houdbaar worden door de weerbaarheid tegen zuurstof te vergroten.

E500 behoord tot de diverse additieven.
E500: (Base)Natriumcarbonaat, behoord tot de onschadelijke stoffen maar blijft onnatuurlijk.
Zuurteregelaars, antiklontermiddelen en rijsmiddelen regelen dat de zuurte niet te hoog is of houdt de klontenering tegen of zorgt ervoor dat brood sneller rijst.

E412 en E450 behoren tot de emulgatoren.
E412: Verdikkingsmiddel Gurapitmeel, behoord tot de stoffen die in geringe mate ingenomen kunnen worden, maar liever niet
E450: Synthetisch, zout, behoord tot de schadelijke stoffen die vermeden moeten worden
Emulgatoren veranderen de textuur van een product en zorgen ervoor dat twee oorspronkelijk niet met elkaar te mengen stoffen toch gemengd kunnen worden.
NIET ECHT natuurlijk toch?

E1422 behoord tot de gemodificeerde zetmelen
E1422: Verdikkingsmiddel Geacetyleerd dizetmeeladipaat, behoord tot de schadelijke stoffen die vermeden moeten worden

Dus deze 100% natuurlijke eierkoeken bevatten inderdaad geen geur, kleur, smaakstoffen en conserveermiddelen, maar wel 3 van de 5 schadelijke E-nummers!
Wat er op neer komt dat de inhoud niet altijd bestaat uit wat er op de verpakking staat.
Goed het etiket lezen dus!!

Lang niet alle e-nummers zijn slecht, zo zijn er ook natuurlijke e-nummers en kunnen zelfs gezond zijn. Bijvoorbeeld E300 is eigenlijk gewoon vitamine C en wordt gebruikt om producten langer houdbaar te maken. En in dit product zitten ook onschadelijke E-nummers, maar ook schadelijke.
Dus deze zijn verre weg van NATUURLIJK.

20160109_150817

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *