55 Plussers


55-plussers:
De methode die ik bij deze doelgroep gebruik is bedoeld om de dagelijkse gewoonten en de sleur in het eetpatroon aan te pakken.
Na jaren van standaard eetgewoonten en dezelfde soorten boodschappen in het winkelwagentje is er geen uitdaging meer en wordt het eetpatroon erg saai.
U bent een beetje vastgeroest in de gewoonten die u gedurende uw levensloop heeft ontwikkeld en daarnaast kan het best zijn dat er essentiële voedingstoffen missen in uw voedingspatroon.
Dan is het juist leuk om eens kritisch te kijken naar uw eet en leefpatroon om deze gewoonten om te zetten naar een nieuw, gezond en lekker eetpatroon!

Waarom is het belangrijk om een kritisch naar uw voedingspatroon te kijken?
Naarmate je ouder wordt veranderd de energiebehoefte, het neemt namelijk af.
Dit heeft enerzijds te maken met het feit dat de ruststofwisseling(De hoeveelheid energie dat het lichaam verbruikt in totale rusttoestand) zakt. Deze daling van energiebehoefte wordt veroorzaakt door een verandering in de lichaamssamenstelling: de spiermassa neemt af en de vetmassa neemt toe.
Men verbruikt ook minder energie naarmate men ouder wordt: minder sportactiviteiten en de dagelijkse activiteiten gebeuren rustiger.
Vele 55-plussers nemen meer energie tot zich dan nodig is, waardoor overgewicht veel voor komt in deze leeftijdscategorie.
Dit overgewicht verhoogt het risico op hart- en vaatziekten, diabetes mellitus, gewrichtsklachten, reuma-aandoeningen, verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk en bepaalde soorten kanker.(borst, nier, baarmoeder etc)
Dit kun je voorkomen door eens kritisch naar je voedingspatroon en leefstijl te kijken en waar nodig te verbeteren.
Food en Fit kunt u daarbij helpen!

Gezonder en energieker met het pakket voor 55-plussers

De behandeling:
De behandeling bestaat uit een intakegesprek, voedingsanalyse, body check, voedings- en beweegadviezen, 5 vervolgconsulten van 30 minuten en 5 nazorg consulten van 15-20 minuten.
Uiteraard kunt u het pakket uitbreiden mocht u behoefte hebben aan meer consulten.
Het intake gesprek is bedoeld om elkaar beter te leren kennen en om een realistisch doel vast te stellen.
Ook krijgt u vanaf het intake gesprek een voedingsdagboek die u gaat bijhouden.
Dit is bedoeld voor het bewust worden van eetgewoonten en voor het geven van feedback.
Vervolgens vind er een voedingsanalyse aan de hand van een vragenlijst plaats.
Deze is bedoeld om meer te weten te komen over uw dieethistorie, uw huidige eet- en leefgewoonten en uiteraard uw medische situatie.
Daarnaast vind er een body check plaats die bestaat uit het meten van lengte, gewicht, vetpercentage, taille en heupomvang.
Aan de hand van uw body check en persoonlijke gegevens wordt er een persoonlijk voedingsadvies gemaakt die u gaat helpen om een nieuwe en gezonde leefwijze te ontwikkelen.
Tijdens de wekelijkse consulten die daarop volgen koppel ik altijd het voedingsdagboek en de gemaakte afspraken terug en is er ruimte voor eventuele vragen en suggesties.
Zo leren we elkaar steeds beter kennen waardoor er optimaal (voedings)advies gegeven kan worden.
Uiteindelijk gaat u zelfstandig verder met uw nieuwe, gezonde eetpatroon.

Tarieven: Kunt u vinden onder het tabblad tarieven