Bereken uw BMI


Pagina bekijken

Wat is BMI?

De Body Mass Index is een index die de verhouding tussen lengte en gewicht bij een persoon weergeeft. Het geeft een schatting van het gezondheidsrisico van je lichaamsgewicht. Bij overgewicht is er een grotere kans op diabetes, een verhoogd cholesterolgehalte en een verhoogde bloeddruk. Die factoren vergroten het risico op hart- en vaatziekten, zoals een hartinfarct of een beroerte. Ook is er sprake van een verhoogd risico op het krijgen van sommige vormen van kanker. Een gezond gewicht is dus belangrijk om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Je kunt je BMI met behulp van onderstaande BMI calculator berekenen. 

Meet voor een compleet beeld ook altijd je middelomtrek! Naast het gewicht is het voor je gezondheid belangrijk waar het lichaamsvet zit. Vet in en rond de buik is nadelig voor je gezondheid. Meet de middelomtrek tussen de onderkant van de onderste rib en de bovenkant van het bekken. Adem uit en lees jouw middelomtrek af.

In onderstaand tabel kunt u aflezen of u een gezond gewicht heeft en wat het advies is. Food & Fit helpt u graag met een persoonlijk advies. 

Uitkomst

Advies voor volwassenen

BMI Mannen en Vrouwen

Mannen

Tailleomtrek

Vrouwen

Tailleomtrek

Ondergewicht

Probeer aan te komen

<18,5

<79 cm

<68cm

Gezond gewicht

Probeer op gewicht te blijven

18,5-24,9

79-94cm

68-80cm

Overgewicht (Gevarenzone)

Probeer af te vallen en in ieder geval niet aan te komen

25-29,9

94-102cm

80-88cm

Obesitas

(Verhoogd risico)

Probeer onder begeleiding af te vallen

>30

>102cm

>88cm