Voedingsdeskundige wie ben ik ?


10660312_361076674047735_8813061543673926454_n

Wie ben ik?
Ik ben Michelle Brand, gediplomeerd gewichtsconsulent, voedingsdeskundige, sportvoedingsadviseur en ervaringsdeskundige op gebied van eet problematiek. (En diëtiste in opleiding)
Ik ben begonnen met de opleiding ”gewichtsconsulent” tijdens mijn opname in Eetstoornis kliniek Ursula in Leidschendam omdat ik graag wilde leren wat gezonde voeding was aangezien ik moest/wilde genezen van Anorexia Nerveusa.
Een gewichtsconsulent is een speciaal opgeleid persoon die mensen adviseert en begeleid bij gewichtsproblemen, een ongezonde leefstijl en een ongezond bewegingspatroon.
De studie heeft mij geholpen tijdens mijn therapie, maar heeft ook mijn toekomstige baan bepaald.
Ik heb deze opleiding gevolgd bij Sonnevelt Opleidingen in Breda en heb mijn diploma in 2010 gehaald.
Nadat ik mijn opleiding en mijn therapie met succes had afgerond wilde ik mij graag verder ontwikkelen.
Ik ben de opleiding voedingsdeskundige gaan doen en heb deze studie gevolgd bij Kosmeoo health en Civas.(samenwerkend praktijk en theorie) en vervolgens juni 2014 met succes afgerond.
Als voedingsdeskundige ben ik bevoegd om mensen met diverse ziektebeelden met de daar bijhorende gezondheidsklachten te begeleiden.
Uiteraard wilde ik mijn kennis in praktijk brengen door uiteindelijk te werken in mijn eigen praktijk dus ik heb tijdens mijn studie voedingsdeskundige mijn eigen praktijk opgezet.
Naast het begeleiden op lichamelijk gebied wilde ik ook graag mijn ervaringen uit de kliniek delen met mensen met een eetprobleem en/of eetstoornis.
Uiteraard kwam dit al aan de orde bij mijn cliënten doordat de meeste mensen veel gelijnd hebben waardoor er geestelijke negatieve gedachten zijn ontstaan.
Hierin heb ik mijn cliënten begeleid en ik merkte dat ik daar een positief gevoel van kreeg.
Ik kan wat betekenen voor mensen met een eetprobleem door mijn eigen ervaringen te gebruiken.
Daarom ben ook gaan werken als ervaringsdeskundige in mijn eigen praktijk.

Om mij verder te ontwikkelen in het vak ben ik in september 2014 gestart met de opleiding ”orthomoleculaire voeding voor kinderen” die ik december 2014 afgerond heb met een diploma. Hierdoor kan ik ook kinderen begeleiden bij gewichtsafname, het verbeteren van het voedingspatroon en/of andere eetproblemen.
En in oktober 2015 ben ik afgestudeerd als sportvoedingsadviseur wat mijn vak nog breder maakt.

Op dit moment ben ik bezig met de HBO+ opleiding voeding en diëtetiek zodat ik uiteindelijk gediplomeerd diëtiste ben. 

De combinatie voedingsdeskundige, sportvoedingsadviseur en ervaringsdeskundige maakt mijn vak afwisselend, uitdagend, maar vooral dankbaar!
Een passie die ik graag deel met mijn cliënten en misschien wel met U!

Mijn visie:
Ongezonde slechtere gewoonten afleren en gezonde goede gewoonten aanleren zonder streng diëten en met als doel blijvend resultaat. BALANS!!

En belangrijker: BLIJVEN GENIETEN!